Теренска обука за студенте друге године ВШУП

DSC_0178Дана 26.07.2014. године почела је реализација десетодневне теренске обуке за студенте друге године Високе школе унутрашњих послова. Обука се у потпуности реализује на терену у теренским условима полигона “Мањача“.

У оквиру теренске обуке студенти ће практично примјенити теоријска знања из сљедећих наставних цјелина предмета Полицијска тактика: Кодекс понашања полиције, Униформа, опрема и наоружање, Тактика примјене полицијских овлашћења, међу којима су легитимисање, преглед и претресање лица, возила и терена, принудно заустављање возила, лишење слободе, блокада, рација, засједа, потјера и употреба средстава силе. Посебан дио обуке се односи на успостављање нарушеног јавног реда и мира у већем обиму, примјеном тактичког поретка полиције “кордона“ и вјежба спасавања рањеног полицајца. Такође, у оквиру теренске обуке реализоваће се и бојево гађање за студенте.

Планирано је да обуку прођу 44 студента који су подијељени у два вода са по два одјељења, а активностима ће руководити инспектори Управе за полицијско образовање Витомир Петричевић, Ђукић Борислав, Александар Миладиновић, као и инспектор из Управе полиције Драган Ћибић. Реализацијом теренске обуке ће координирати професор предмета Полицијска тактика др Горан Амиџић.